El projecte del Parc de la Natura és realment tan bo o tan dolent com diuen?

Parlar de turisme de masses i comparar un projecte com aquest amb Disneylandia o Port Aventura és com, per exemple per qui coneix l’Alt Empordà, comparar Roses amb Cadaquès.

Es miri com es miri i encara que potser la informació no sigui prou completa, no es conegui prou bé o no se n’hagi fet prou difusió, només cal tenir la voluntat de veure i entendre el plantejament d’en Joan Barniol en la seva empresa Berga Resort, des d’un punt de vista empresarial i berguedà, per percebre clarament que la qualitat, la sostenibilitat i el respecte i el benefici pel territori són punts claus del projecte del Parc de la Natura, encara que sigui sobretot per raons de pur pragmatisme empresarial.

Tot i que també és evident per qui ho vulgui veure que aquest pragmatisme empresarial va acompanyat d’una dosi considerable d’altruisme genuí en la cerca de la satisfacció personal que dóna contribuir al benestar de la comunitat a la qual es pertany, que és un factor de molt pes entre els veritables empresaris amb consciència social, que també n’hi ha, i molts més dels que alguns pretenen.

És a dir, qui dubti que un projecte com el Parc de la Natura pot ser cabdal per motivar i potenciar el comerç i el turisme de qualitat a Berga i a la comarca, i per tant l’activitat econòmica i l’ocupació, lluny de la massificació, la mediocritat i la precarietat, és que no sap gaire com funciona el món del turisme i encara menys el de l’empresa.

El que és ridícul i absurd és posar-s’hi en contra senzillament pel que es prejutja que pot representar en Joan Barniol com a empresari i com a persona, des d’una òptica miop carregada de prejudicis i farcida d’estereotips.

Els polítics que realment tenen la ment oberta i visió global i de futur i que no es deixen conduir pels prejudicis, haurien de veure en empresaris com en Joan Barniol els motors que poden donar a la comarca l’empenta que necessita per despertar i sortir d’una vegada per totes de l’ensopiment i l’immobilisme en el qual està instal·lada des de fa molts anys.

No es tracta de dir-los que si a tot ni de fer i donar-los tot el que diuen que necessiten, sinó d’esforçar-se per compartir la seva visió i acompanyar-los en els seus projectes, però al seu mateix pas, perquè puguin ser tan o més profitosos per a la ciutat i per a la comarca com ho poden ser per a ells mateixos com a empresaris.

Tant de bo hi haguera molts empresaris com en Joan Barniol a Berga i a la comarca. Precisament en Joan Barniol pot liderar el seu sorgiment, acompanyat per un Ajuntament que sàpiga anar al seu mateix pas i que faci la feina que li correspon per equilibrar les seves legítimes aspiracions empresarials amb l’interès comú i la igualtat d’oportunitats per a tots.

I que consti que, encara que ens hem vist uns quants cops, no conec ni recordo haver parlat mai amb en Joan Barniol personalment i suposo que ell no em reconeixeria, malgrat que fa més de 20 anys que pasturo pel Berguedà, gairebé 15 que tinc casa a Avià i vaig ser client de Berga Resort durant 4 o 5.

Senzillament em mereix el mateix respecte i admiració que molts altres empresaris que saben fer d’empresaris i guanyar diners al mateix temps que les seves empreses contribueixen al benestar del seu territori, el seu entorn i els seus veïns. I d’aquests se’n poden posar exemples a cabassos, sempre i quan es deixin a banda els prejudicis.

Check Also

Berga està adormida, com la despertem?

Berga ho té gairebé tot per ser una ciutat desperta, jove i dinàmica. Berga gaudeix …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *