Berga està adormida, com la despertem?

Berga ho té gairebé tot per ser una ciutat desperta, jove i dinàmica.

Berga gaudeix d’un entorn privilegiat, una qualitat de vida envejable i unes comunicacions que la van apropant a Barcelona i en general a tot el món a mesura que milloren.

En canvi, durant anys de governs locals formats per persones de Berga en principi bones coneixedores de la ciutat, no ha aconseguit allunyar-se de l’ensopiment, l’envelliment i l’immobilisme, qualitats que aparentment ja formen oficialment part del tarannà i la descripció de la ciutat i que sembla que els berguedans no solament han acabat acceptant, sinó que s’hi han conformat.

En realitat no cal conèixer molt a fons cap ciutat per saber el que li fa falta per despertar d’una situació com la que pateix Berga.

Tan sols fa falta un punt de vista diferent del de «tota la vida», visió global, seny, creativitat i, sobretot, la llibertat de decisió i acció que només és possible quan no es deuen favors ni es forma part de les xarxes d’interessos locals.

Per despertar una ciutat adormida com Berga el primer que cal fer és aconseguir que sigui una ciutat acollidora per tothom, tant per les persones que hi viuen i hi treballen, com pels forasters que venen pel motiu que sigui, com per les empreses.

Això vol dir tenir una ciutat neta i polida, endreçada i guarnida, com fa qualsevol persona a casa seva, al seu despatx o a la seva empresa pensant en que s’hi ha de poder viure o treballar de gust o que ha de causar bona impressió als visitants.

Això vol dir també tenir molt en compte les necessitats de les persones que hi viuen i fer tot el possible per atendre-les. Per exemple, la majoria necessita treball; els joves, opcions de formació i oci; les persones grans, atencions especials; els immigrants, orientació; les persones amb pocs recursos, oportunitats i ajudes; etc.

I també vol dir ser hospitalari i amable amb els forasters, siguin turistes o empreses, donar-los la benvinguda, posar-se a la seva disposició per ajudar-los a resoldre qualsevol problema i per tot el que puguin necessitar.

Moltes d’aquestes coses figuren en els programes electorals com punts d’una llista, juntament amb moltes altres, quan en realitat són els pilars, els fonaments, la clau de volta on tota la resta comença i se sosté.

Comencem a despertar Berga d’una vegada per totes?

 

Check Also

Berga ho té gairebé tot per ser una ciutat atractiva pels joves, com ho fem?

Berga ha de ser pels joves molt més que Patum. Tothom ha sigut jove alguna …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *