Molt més que codis QR i Rosespèdia a la Ciutadella de Roses

El Dissabte passat va tenir també lloc en La Ciutadella de Roses la presentació del Curs de Posgrau de la Universitat Autònoma de Barcelona «Paisatges turístics i noves tecnologies: Teoria estètica i gestió del patrimoni cultural» que s’impartirà a Roses entre Gener i Juny de l’any que ve i del que es pot trobar tota la informació en aquest enllaç d’internet (l’enllaç original està trencat a data de 16 d’agost de 2014, en aquest altre enllaç es pot trobar informació relacionada https://www.rosespedia.cat/index.php/TICs_i_Paisatge).

Finalitzada la presentació, va prendre la paraula l’alcaldessa Magda Casamitjana per a explicar als escassos assistents que els rosincs disposem de 10 beques del 50% de l’import de la matrícula sufragades per l’Ajuntament de Roses, és a dir, per tots els ciutadans. Durant la seva intervenció, l’alcaldessa va insistir en repetides ocasions amb entusiasme, i em va semblar que també amb cert grau de frustració a causa de l’aparent escàs interès que ha despertat aquesta iniciativa a Roses, en la conveniència que els rosincs aprofitéssim aquesta oportunitat.

Realment l’objectiu, el temari i les possibilitats del curs em van semblar absolutament fascinants, ja que obren les portes a una activitat professional amb un futur molt prometedor i a aconseguir que el valor afegit potencial de Roses i de qualsevol població amb patrimoni històric i cultural, es tradueixi de forma clara en beneficis pels seus habitants.

A casa em vaig entretenir en visitar la web www.TICsiPaisatge.cat (web no operativa a data 16 d’agost de 2014) i he d’admetre que em vaig quedar sorprès davant la quantitat d’informació relativa als projectes en els quals Roses juga un paper primordial. En aquesta web es descobreix clarament la relació entre projectes com el dels codis QR i la Rosespèdia que, presentats de forma succinta i inconnexa tal com s’ha fet des de l’Ajuntament de Roses, tenen molta menys rellevància, i per tant mereixen molta menys consideració, que la que adquireixen en conjunt dintre d’un projecte de molta més envergadura i projecció.

Aquesta és una altra d’aquèlles ocasions en les que la poc eficaç tasca de comunicació de l’Ajuntament de Roses amb els rosincs es posa en evidència, ja que un projecte com aquest, comunicat com cal, podria captar l’interès de molts rosincs i, sobretot, ajudaria enormement a motivar-los per a interessar-se, participar i implicar-se en un aspecte del necessari desenvolupament futur de Roses amb un gran potencial de rendibilitat econòmica i social.

Quants joves i no tan joves de Roses haguessin assistit a la presentació del curs de postgrau, i quants rosincs estarien ara participant en el desenvolupament de la Rosespèdia, si tota aquesta informació s’hagués estat comunicant correctament des del principi des de fa gairebé dos o tres anys?

Josep-Oriol Tomas i Huynh-Quan-Chiêu

Check Also

Com tenir web gairebé a l’instant i per molt pocs diners.

Per la majoria dels negocis de Roses, tenir web té dues finalitats molt específiques: Explicar …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *